Home » Blog » Energie » Burn out verschijnselen?

Burn out verschijnselen?

door | 1 aug, 2019 | Energie, Prikkeloverdracht, Psyche

Burn out verschijnselen laten zich zien en worden voelbaar wanneer het zenuwstelsel overprikkelt raakt. Het energieniveau daalt, handelingen/ werkzaamheden die so far makkelijk en met plezier werden uitgevoerd beginnen moeite te kosten en kunnen weerstand oproepen.

Het afvoeren van (drainage) en reageren op (prikkeloverdracht) emoties en spanningen gaat niet meer op een natuurlijke manier, dit kost moeite en energie. Vaak raakt het slaappatroon van slag…. ‘s nachts wakker liggen omdat het hoofd gevuld is met gedachten, overdag je ogen af en toe niet open kunnen houden.  Je kan zelfs alleen “vol” en niet meer “leeg” lopen.

Omdat er weinig energie aan het einde van de dag over is, kost de bereiding van een goede gezonde maaltijd moeite. Als er nog eetlust is, dan verdwijnt deze bij de gedachten dat boodschappen halen en een maaltijd bereiden eerst nodig zijn. Het voedingspatroon kan twee uitersten laten zien: veel of weinig eten is in beide gevallen vaak ongezond. Het fysieke lichaam wordt slecht verzorgd en het natuurlijke verdedigingssysteem (immuunsysteem) verzwakt.

Het gevolg van één of meerdere van bovenstaande issues is terugtrekken, jezelf insluiten ter bescherming (psyche). De beschermlagen krijgen nu de mogelijkheid groter en dikker te worden, je raakt steeds meer bij wie je werkelijk bent vandaan en gaat je hierdoor “niet zo lekker voelen”. Dit alles om te kunnen overleven in plaats van Leven.

Diep van binnen weet… en voel je dat veranderingen komen en nodig zijn, dit is op Zielsniveau.

Herken je dit?

Neem dan gerust contact met mij op.

Als  BATC therapeut benader ik iedere situatie vanuit het holistische uitgangspunt en lever ik een kwalitatieve, natuurgerichte vorm van zorg.

 

 

 

 

Over Jenneke

Hallo, ik ben Jenneke!

Door mijn levens- en leerervaringen mag ik nu werkelijk Zijn wie en wat ik ben. Door de obstakels op mijn levenspad raakte ik ver bij mijzelf vandaan en met Liefdevolle hulp van mooie zielen kwam ik bij mijn kern. Hoe heerlijk is het… om dit door te mogen geven aan wie het nu kan, wil en mag ontvangen! Namasté

 

Recente artikelen

Gerelateerde artikelen

Merkaba

Merkaba

Een Merkaba heling ontvangen, vraagt medewerking van de cliënt. Een sterke gronding en bewuste aanwezigheid is nodig om een goed resultaat te behalen

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin