Burn out verschijnselen laten zich zien en worden voelbaar wanneer het zenuwstelsel overprikkelt raakt. Het energieniveau daalt, handelingen/ werkzaamheden die so far makkelijk en met plezier werden uitgevoerd beginnen moeite te kosten en kunnen weerstand oproepen.

Het afvoeren van (drainage) en reageren op (prikkeloverdracht) emoties en spanningen gaat niet meer op een natuurlijke manier, dit kost moeite en energie. Vaak raakt het slaappatroon van slag…. ’s nachts wakker liggen omdat het hoofd gevuld is met gedachten, overdag je ogen af en toe niet open kunnen houden.  Je kan zelfs alleen “vol” en niet meer “leeg” lopen.

Omdat er weinig energie aan het einde van de dag over is, kost de bereiding van een goede gezonde maaltijd moeite. Als er nog eetlust is, dan verdwijnt deze bij de gedachten dat boodschappen halen en een maaltijd bereiden eerst nodig zijn. Het voedingspatroon kan twee uitersten laten zien: veel of weinig eten is in beide gevallen vaak ongezond. Het fysieke lichaam wordt slecht verzorgd en het natuurlijke verdedigingssysteem (immuunsysteem) verzwakt.

Het gevolg van één of meerdere van bovenstaande issues is terugtrekken, jezelf insluiten ter bescherming (psyche). De beschermlagen krijgen nu de mogelijkheid groter en dikker te worden, je raakt steeds meer bij wie je werkelijk bent vandaan en gaat je hierdoor “niet zo lekker voelen”. Dit alles om te kunnen overleven in plaats van Leven.

Diep van binnen weet… en voel je dat veranderingen komen en nodig zijn, dit is op Zielsniveau.

Herken je dit?

Neem dan gerust contact met mij op.

Als  BATC therapeut benader ik iedere situatie vanuit het holistische uitgangspunt en lever ik een kwalitatieve, natuurgerichte vorm van zorg.