Ik mag Zijn wie en wat ik ben!

Waar kom ik vandaan?

Wanneer ik mezelf deze vraag stel, is het antwoord ‘van ver!’ Achterom kijkend was ik een groot deel van dit leven ver bij wie ik werkelijk ben vandaan. Dit werd veroorzaakt door beschermlagen die mij hielpen te overleven. Naar mate mijn levenspad moeilijker begaanbaar werd, groeiden mijn beschermlagen en dreigde ik hierin te stikken. En…. voor deze ervaring, kan ik nu Dankbaarheid voelen….. Dit dreigende ‘stikmoment’ is het mooiste en grootste kado wat ik mocht ontvangen in mijn leven. Mijn ego spartelde nog enigszins tegen voordat ik de uitgestoken handen aannam en toeliet dat er anderen naast mij wandelden op mijn levensweg. Hulp vragen en ontvangen is voor een ‘natuurlijke gever’ een krachtig leerproces. Tijdens mijn adolescentieperiode ontwikkelde zich, door onvervulde behoeften: gezien en gehoord worden (waardering, erkenning en respect), een sterke Perfectionist in mij. Deze bewijsdrang in combinatie met de Controleur en Drammer in mij, inclusief de genetisch aangeleverde Zorgrol, waren DE ideale cocktail voor mijn dreigende ‘stikmoment’. Ik leerde mijn beschermlagen herkennen en erkenning geven, zo zag ik plotseling helder de aangeleerde en opgebouwde patronen in mijn leven. Mijn hart brak open en door deze ontmanteling kwam het kleine meisje in mij tevoorschijn ….. een hernieuwde vreugdevolle kennismaking! Samen met het kind in mij mag ik nu verder wandelen op mijn levensweg in blijdschap, ontroering, verwondering, acceptatie, vergeving en dankbaarheid in Onvoorwaardelijke Liefde.

Bewust mag ik mijn dagelijks (brood) oefenmateriaal ontvangen en stapje voor stapje hiervan groeien in een liefdevolle veilige leefomgeving. 

 

 

 

 

Mij volgen is mogelijk via

HBO opleiding tot Spiritueel Werker

Een 4-jarige HBO opleiding tot Gekwalificeerd Spiritueel Werker Aurora  Erkende KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleiding) opleiding die is opgenomen in het CRKBO-register.

Naast deze opleiding volgde ik een tweede studie bij Spiritueel centrum Aurora: Opleiding Meervoudig Merkaba Heler, niveau 1/2/3.

HBO Medische Basiskennis

1-jarige HBO-MBK opleiding bij Con Amore conform PLATO-eindtermen. SNRO.OP.14.12.30.315141.01MBKplato.7

Missie Con Amore: Een bijdrage leveren aan een gezondheidszorg waarbij complementaire en reguliere geneeskunde intensief samen werken.

Bach bloesemtherapie

Hoe cliënten mij ervaren

Na het plotseling overlijden van mijn nog veel te jonge echtgenoot, bleef ik achter met een enorm verdriet uiteraard maar ook met vragen aan mijn lieve man.
Jenneke vertelde mij over de mogelijkheden vanuit haar professie om dit wellicht een plekje te geven en de vragen te stellen die mij zo bezig hielden.
Ik voelde dat dit goed zou zijn, mede door de persoonlijkheid van Jenneke maar ook zeker door alle opleidingen die zij had gedaan op dit vlak en sprak een consult af.
Enigszins gespannen ging ik haar praktijkruimte binnen. Door de warmte en een rustgevende sfeer die daar heersten, viel de spanning van mij af. Uiteraard ook door de aanwezigheid van Jenneke. En werkelijk, binnen enkele minuten voelde ik de aanwezigheid van mijn echtgenoot. Ik barstte in tranen uit, iets wat niet eerder was gebeurd. Via Jenneke stelde ik mijn vragen en kreeg de antwoorden. En de rust kwam in mij, een soort vredige toestand. Wel was ik heel moe.
De sessie werd afgesloten met een meditatie, heel zinvol om wat er gebeurd was een plekje te geven en terug te keren naar het hier en nu. De rest van de dag was ik moe maar rustig, een gevoel wat ik tot op de dag van vandaag kan terugroepen. Mijn verdriet is niet weg maar er heeft een stukje rouwverwerking plaats gevonden wat het verdriet dragelijker maakt. Vooral de antwoorden die ik kreeg zijn voor mij heel belangrijk, zo merk ik.
Lieve Jenneke , heel erg bedankt dat je dit voor mij wilde en ook kon doen.
Wilma Versteeg

Wil jij met mijn hulp terug naar wie en wat jij werkelijk bent?